Vattenkranar

vattenkranar

Vi har vattenkranar till Husvagnar, Husbilar och båtar. Allt från kökskranar, badrumskranar, duschkranar etc.

För att ersätta en gammal vattenkran till husvagn eller köpa en ny vattenkran till husbil behöver man undersöka lite först för att få fram just den kranen som passar.


Då gängen på kranarna har olika dimensioner är det viktigt att mäta fram rätt håldimension där kranen skall sitta.
Det finns olika krananslutningar för respektive vattensystem till fordonet.
Slangnippelanslutning är den vanligaste där den mjuka vattenslangen dras på kranens nippel och sedan tätas med en slangklämma.
Har kranen en John Guest-koppling ansluter man enkelt den hårda vattenslangen i plast till JG-kopplingen genom att föra in vattenslangen inuti kopplingen som sedan spänns fast med hullingar.
Rapidkopplingen har en gäng i metall där vattenslangens ände för anslutning mot kranens rapidkoppling har motsvarande gäng med en spännmutter.
Uniquickanslutningar är väldigt vanligt där kranen har hårda plastslangar som sitter fast på kranen. För att koppla ihop dem med inkommande vattenslangar som är av hård plast behövs uniquicks skarvkopplingar.
Vattenkranar som har en snabbkoppling av mässing har även den en uniquickslösning där man fäster en uniquick-koppling på nippeln och sedan för in den hårda vattenslangen i kopplingen.

Uniquick-kopplingar har små hullingar som spänner fast slangen eller anslutningen från kranen. När man ska sätta i slangen öppnar man uniquick-kopplingen med en liten spärr så hullingarna dras tillbaka, sedan för man in slangen, när slangen är i rätt läge släpper man spärren så hullingarna biter sig fast på vattenslangen/kranens anslutningsslang.


Samtliga av våra kranar har en mikrobrytare samt elkablar